Over ons

Ons bedrijf

Rode draad en tijdlijn van sieraad ontwerper, zilver en goudsmid Dick van de Lagemaat. Geboren en gevestigd in Schoonhoven, de stad van zilver- en goudsmeden.

.

De rode draad die tot vandaag de dag door de collectie lijnen loopt is “Non piercing”. Zilveren sieraden die zonder piercings gedragen kunnen worden op oren, tepels, vingers en iedere plek waar dat mogelijk is. De erotiek en lifestyle wereld is een voor Dick heel inspirerende doelgroep waaruit in de loop der jaren een internationale vriendengroep is ontstaan van klanten en liefhebbers die zijn collecties kopen, verzamelen.

1962    Opleiding als hand graveur / stempelmaker op de vakschool Schoonhoven, tijdens en na de opleiding veel praktijk ervaring opgedaan in de verschillende voormalige zilverfabrieken die Schoonhoven rijk was en een Rotterdams graveerbedrijf.

1972  Na de onderbreking door de verplichte militaire dienst zelfstandig bedrijf begonnen, eerst met het hand graveren van zilveren en gouden sieraden en gebruiksvoorwerpen en productie middelen voor bedrijven en juweliers en later steeds meer het ontwerpen en vervaardigen van zilveren sieraden.

De tijden veranderde en steeds meer trends op sieraad gebied volgde elkaar snel op.

Dit waren de gouden tijden, alles was mogelijk, het sieraad kwam in de modewereld terecht en werd steeds persoonlijker. Dit was de trigger voor Dick van de lagemaat om zich meer te gaan specialiseren in extravagante sieraden die vaak het hele oor bedekken en de illusie geven dwars door het oor te gaan.  Helemaal zijn ding. 

1976 Verkoop kanalen van zijn producten:  Door deel te nemen aan nationale en internationale beurzen zoals de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, Frankfurter messe en de Igedo te Dusseldorf en later in eigen winkels in Schoonhoven en Amsterdam.

1990 / heden Het extravagante sieraad word steeds belangrijker en vereist nieuwe toevoegingen en afzetmogelijkheden, dat werd gevonden in de lifestyle en erotiek beurzen in Frankrijk, Duitsland Belgie, Scandinavie en Nederland.

.

.

.

.

1993 opening van de Galery in Schoonhoven, een heerlijke sfeervolle ruimte waar alle producten zijn uitgestald en met deskundige hulp gepast kan worden in een volstrekte privacy omgeving. Bezoek op afspraak om teleurstelling te voorkomen.

De werkplaats of atelier aangrenzend aan de galery is ons dagelijkse domein, niet groot maar precies goed met voldoende ruimte om ons werk te kunnen doen met uitzicht op de bamboo tuin en een natuurlijk zonnescherm van druiven. De ideale plek om creatief te zijn. We laten de werkplaats graag zien. vraag er naar mocht je ons willen bezoeken.

.

.

Workshop edelsmeden:

.

.

In deze werkplaats worden ook workshops gegeven door Feyona van de Feltz gediplomeerd goud en zilversmid.  Ook via deze site te boeken.

Je maakt tijdens zo’n workshop bv samen met vriendengroep, familie of wie dan ook vanaf 2 tot 10 personen, een zilveren werkstuk naar keuze of eigen ontwerp zoals hanger, ring ed. Hoor vaak mensen zeggen na afloop:  “wist niet dat ik dat kon en wat een ervaring, fantastisch om iets met je handen te kunnen maken”.
.

.

.

Burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard Roel Cazemier

.

.

Ambtsketen:

.

2015  Tijdens de opening van de Nacht van het Zilver werd onze inzending aan de ontwerpwedstrijd voor een ambtsketen voor de burgemeester van de nieuw te vormen gemeente “Krimpenerwaard” waar Schoonhoven deel van uitmaakt bekroont met als “Mooiste” ontwerp. We mochten hem ook gaan maken. Deze eervolle opdracht hebben we samen met 6 collega’s met heel veel passi uitgevoerd. Het resultaat mag er wezen mocht u er interesse in hebben klik dan ajb even de Facebook pagina aan die daar groot deels over gaat.

Met het ontwerpen en vervaardigen hebben we duidelijk ons vakmanschap kunnen bewijzen door van alle markten thuis te zijn.

.

.

Duurzaamheid, Hergebruik

.

.

.
In Schoonhoven, dat mooie Zilver stadje bezitten we een “Gilde Sint Eloy” waar wij van Bodyartjewelry ook bij zijn aangesloten. Dit Gilde bracht laatst een “Certificaat” Duurzaam werkende Goud & Zilversmeden uit. Het gilde teken de letter M dat alleen Schoonhovense Gildeleden in mogen laten stempelen door de dienst Waarborg die het zilver en goud keurt is de garantie dat elk Gildelid gerecycled goud en zilver gebruikt om zijn of haar (meester)stukken te vervaardigen.


De natuur en het milieu
is zeer belangrijk voor ons, dat is ook de reden dat onze daken van de werkplaats, galery en woonhuis en garage al meer dan 15 jaar zijn voorzien van licht en water panelen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen zijn en het milieu minder te belasten.