Over ons

Ons bedrijf

Rode draad en tijdlijn van sieraad ontwerper, zilver en goudsmid Dick van de Lagemaat. Geboren en gevestigd in Schoonhoven, de stad van zilver- en goudsmeden.

.

De rode draad die tot vandaag de dag door de collectie lijnen loopt is “Non piercing”. Zilveren sieraden die zonder piercings gedragen kunnen worden op oren, tepels, vingers en iedere plek waar dat mogelijk is. De erotiek en lifestyle wereld is een voor Dick heel inspirerende doelgroep waaruit in de loop der jaren een internationale vriendengroep is ontstaan van klanten en liefhebbers die zijn collecties kopen, verzamelen.

1962    Gekozen voor de opleiding als hand graveur / stempelmaker op de vakschool Schoonhoven, tijdens en na de opleiding veel praktijk ervaring opgedaan in de verschillende voormalige zilverfabrieken die Schoonhoven rijk was en een Rotterdams graveerbedrijf.

1972  Na een korte onderbreking door de verplichte militaire dienst koos Dick er voor een zelfstandig bedrijf te beginnen. Dit begon met het hand graveren van zilveren en gouden sieraden, gebruiksvoorwerpen en productie middelen voor bedrijven en juweliers. Later werd dit steeds meer het ontwerpen en vervaardigen van zilveren sieraden.

In de tijd hierna volgde trends op het gebied van sieraden elkaar steeds sneller op.

Zelf noemt Dick dit graag de gouden tijden; een tijd waarin alles mogelijk was, het sieraad kwam dan ook in de modewereld terecht en werd hierdoor steeds persoonlijker. Dit was de trigger voor Dick van de lagemaat om zich meer te gaan specialiseren in extravagante sieraden die vaak het hele oor bedekken en de illusie geven dwars door het oor te gaan.  Helemaal zijn ding. 

1976 De sieraden van Dick begonnen aan te slaan. Dit is onder andere te danken aan zijn deelname aan meerdere internationale beurzen zoals de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, Frankfurter messe en de Igedo te Dusseldorf en later in eigen winkels in Schoonhoven en Amsterdam.

1990 / heden Het extravagante sieraad werd steeds belangrijker, onder andere door de grote acceptatie in erotische trends. Een nieuwe afzetmogelijkheid was nodig. Dit werd gevonden in de lifestyle en erotiek beurzen, onder andere in Frankrijk, Duitsland Belgie, Scandinavie en Nederland.
Een van de grootste mijlpalen is de opening van de Gallery in Schoonhoven.

.

.

.

.

1993 een heerlijke sfeervolle ruimte waar alle producten zijn u tentoongesteld en met deskundige hulp gepast kan worden in een volstrekte privacy.

De werkplaats of atelier aangrenzend aan de gallery is ons (Dick, zijn broer Ger en zijn vrouw Feyona van der Feltz) dagelijkse domein, niet groot maar precies goed met voldoende ruimte om ons werk te kunnen doen met uitzicht op de bamboo tuin en een natuurlijk zonnescherm van druiven. De ideale plek om creatief te zijn. We laten de werkplaats graag zien tijden uw bezoek.
Na dit lange carrière pad heeft Dick samen met zijn familie een oude hobby weer opgepakt maar nu op een eigen stuk land. Hij tuiniert en klust daar graag. Even heerlijk met je lijf bezig zijn.
Het is daarom belangrijk om van te voren een afspraak te maken, om teleurstelling te voorkomen. 

.

.

Workshop edelsmeden:

.

.

In de eerder genoemde werkplaats worden ook workshops gegeven door Feyona van de Feltz, ook gediplomeerd goud en zilversmid.  Via deze website te boeken.

Je maakt tijdens zo’n workshop bv samen met vriendengroep, familie of wie dan ook vanaf 2 tot 10 personen, een zilveren werkstuk naar keuze of eigen ontwerp zoals hanger, ring ed. Hoor vaak mensen zeggen na afloop:  “wist niet dat ik dat kon en wat een ervaring, fantastisch om iets met je handen te kunnen maken”.
.

.

.

Burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard Roel Cazemier

.

.

Ambtsketen:

.

2015  Tijdens de opening van de Nacht van het Zilver, een nacht in het teken van vuur, authenticiteit en zilver werd de gezamenlijke  inzending van mij en mijn vrouw Feyona tijdens de ontwerpwedstrijd voor een ambtsketen voor de burgemeester van de nieuw-te-vormen gemeente “Krimpenerwaard” waar Schoonhoven deel van uitmaakt bekroont met als “Mooiste” ontwerp. Samen met mijn broer Ger en met behulp van de expertise op specifieke gebieden van 5 andere collega's is deze ambtsketen daadwerkelijk gemaakt. Allen zijn wij zeer trots op het uiteindelijke resultaat.  De volgende link leid u naar de Facebook pagina die hier groot deels over gaat.

Met het ontwerpen en vervaardigen hebben we duidelijk ons vakmanschap kunnen bewijzen door van alle markten thuis te zijn.

.

.

Duurzaamheid, Hergebruik

.

.

.
In Schoonhoven, dat mooie Zilver stadje bezitten we een “Gilde Sint Eloy” waar wij van Bodyartjewelry ook bij zijn aangesloten. Dit Gilde bracht laatst een “Certificaat” Duurzaam werkende Goud & Zilversmeden uit. Het gilde teken de letter M dat alleen Schoonhovense Gildeleden in mogen laten stempelen door de dienst Waarborg die het zilver en goud keurt is de garantie dat elk Gildelid gerecycled goud en zilver gebruikt om zijn of haar (meester)stukken te vervaardigen.


De natuur en het milieu
is zeer belangrijk voor ons, dat is ook de reden dat onze daken van de werkplaats, galery en woonhuis en garage al meer dan 15 jaar zijn voorzien van licht en water panelen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen zijn en het milieu minder te belasten.